Izmjena guma, tj. demontaža starih i montaža novih guma, vrši se dva puta godišnje. Nemojte čekati zadnji trenutak kako Vas snijeg ne bi uhvatio na ljetnim gumana ili vrućine od preko 25 °C na zimskim gumama.
Korištenje krivih guma u određenim uvjetima može uvelike utjecati na ponašanje automobila na cesti. Tako npr., ako koristite ljetne gume na snijegu, automobil gubi gotovo svo trenje s cestom zbog neadekvatnog sastava gume i oblika gazne površine (‘’ripne’’), te time ugrožavate sve sudionike u prometu.  Gume se osim uobičajenih sezonskih izmjena trebaju mjenjati ako je dubina profila (gazišta) gume po propisima manja
od 1.6 mm, ali preporuka je mjenjati gume kada se potroše na dubinu gazišta 3 mm. Također, veliku važnost igra starost gume, odnosno datum proizvodnje (DOT) jer guma sa godinama gubi svoja svojstva, te se time ugrožavaju vozne karakteristike i sama sigurnost vožnje. Preporuka je mjenjati gume svakih par sezona kada primjetite da su se vozne karakteristike značajno promjenile.

Kod nas možete kupiti, montirati i balansirati gume za Vašeg limenog ljubimca!